Neobjašnjiva potreba za zvukom malih stopala koja trčakaraju po kući i upornom mrmljanju tokom pokušavanja da se izgovori neka nova reč česta je kod mnogih mama širom sveta, pre svega zato što su mališani tako, tako neodoljivi.

Često ćemo uhvatiti sebe kako se razneženo osmehujemo na prizor malog dečaka na ulici, maskiranog u Betmena, ili ćemo s nežnošću i ljubavlju pomaziti tuđe dete i s tugom pomisliti kako su naši mališani, srećom živi i zdravi, već velika deca, a mi čeznemo za jednim baš takvim – koji novim očima nevino posmatra svet i uživa u svakoj sitnici koju ugleda istinskom radošću.

Međutim, kako napraviti razliku između majčinskog instinkta i ljubavi prema mališanima i istinske potrebe za detetom? Da li ste spremni za još jedno dete ili ih, jednostavno, toliko volite da vas taj osećaj vara? Na ova pitanja je, na duhovit način, pokušala da odgovori blogerka Melisa Vilets, mama koja se bavi pisanjem o trudnoći i roditeljstvu. Ona je pronašla ukupno deset pokazatelja da je pravo vreme da ponovo postanete mama, a možete ih pročitati u galeriji.

Tamara Sorak

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama