Bilo da je vaša veza duga ili kratka ukoliko je niste planirali, trudnoća će u vaš život uneti mnoge promene. Promenićete se vi kao žena, menjaće se vaše telo i psiha, ali i vaš odnos sa partnerom.

A evo i na koji način..

Hormoni

Stres koji donosi neplanirana trudnoća može pojačati delovanje trudničkih hormona. Neretko taj stres dovodi do razmirica među partnerima. Žene mogu da se osećaju zbunjeno, usamljeno, neshvaćeno i preplašeno. Sve te osećaje dodatno podstiče rad hormona. Međutim, i njihovi partneri mogu da se osećaju na isti način.

Prva godina braka je još veći izazov

Ako se odlučite na brak zbog trudnoće, možda otkrijete da to 'blaženo' stanje nosi i neke ne baš svetle trenutke za mladence. Partneri sve vreme uče jedno o drugom, a kad dođe dete, odnos postaje još veći izazov. Iako u braku ne cvetaju ruže sve vrememe, kako dete raste, briga o njemu dovodi do toga da se i partneri međusobno bolje upoznaju, a veza među njima postaje sve jača.

Zajedno sazrevate

Pogotovu ako ste oboje jako mladi. Zajedno 'odrastate' i sazrevate snoseći odgovornost i brinući se za dete.

Partnerska zahvalnost

Trudnoća i dete učiniće da se osećate kao porodica više od bilo kojeg 'papira'. Možda se ponekad i zapitate da li biste uopšte ostali zajedno da vas neplanirana trudnoća nije zauvek spojila?

Ispravan razlog za ulazak u brak

Zasigurno ćete se i vi i partner zapitati da li ste u brak ušli samo zbog deteta? Brak je težak i s decom i bez njih, a poslednje što vam treba je da se brinete da li ste se venčali iz pravih razloga. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama