Dileme u vezi sa preventivom svih bolesti, a naročito u zaštiti od virusa korona, glavne su teme zbog kojih tražimo savete lekara. Govoreći o jačanju imuniteta, poznati srpski kardiolog dr Višeslav Hadži-Tanović je, gostujući na TV Prva, naglasio da jak organizam može da se izbori sa svim virusima.

Prema njegovim rečima, veliki rizik za zdravlje srca predstavljaju stres i odsustvo kretanja i drugih fizičkih aktivnosti.

"Savetujem da svakog jutra uradite laganu gimnastiku, a zatim da se šetate", kaže dr Hadži-Tanović. On podseća da na otvorenom, na primer, kada šetate kroz šumu, nije potrebno nositi masku već omogućiti telu da dobije kiseonika. Zato je važno duboko disanje.

Njegov savet je, takođe, redovno unositi dovoljne količine vitamina D i vitamina C. Oni će jačati imunitet i sprečiti razne viruse.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Srpski kardiolog podseća da svi treba da slušaju savete lekara i vode računa o tome da im organizam bude otporan i zdrav. "Verujte u medicinu, jer oni ljudi koji veruju u lek, u izlečenje, brže i lakše se oporave od onih koji ne veruju. Ako osoba stalno misli da će oboleti, da će se zaraziti, do toga će i doći. Verujte da ćete savladati virus. Više se krećite i vodite računa o preventivi," poručuje dr Hadži-Tanović.

Pročitajte i:

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama