Verovatno su vam se dešavale situacije da, i pored preduzetih mera, nikako ne uspevate da se oporavite. Međutim, ono što možda ne znate je da svojim postupcima u vreme prehlade možete da pogoršate zdravstveno stanje.

Evo najčešćih grešaka koje činimo kada smo bolesni:

1. Ignorišemo simptome

"Ma, proći će!" Verovatno često, kada osetite prve simptome bolesti, sebe ubeđujete da to nije ništa strašno i da će brzo proći, te nastavljate sa uobičajenim aktivnostima. Na taj način otežavate svom telu da se oporavi, a i postoji rizik od prenošenja virusa na sve ljude u okruženju.

2. Nedovoljno spavamo

Za vreme sna punimo baterije, te je od izuzetne važnosti da, dok smo bolesni, posebnu pažnju obratimo na to koliko spavamo. Spavanjem pomažemo telu da ozdravi!

3. Ne vežbamo

Veliki broj ljudi prestaje da vežba kada se razboli. To nije dobro, jer fizička aktivnost jača imunitet. Ono što je važno je da treba prilagoditi intenzitet vežbanja, ali i da treba mirovati za vreme povišene temperature.  

4. Prekidamo terapiju 

Jedna od čestih grešaka je i ostavljanje lekova čim osetimo da nam je bolje. Telu je potrebno dosta vremena da se u potpunosti oporavi, pa ukoliko prekinemo terapiju pre vremena, bolest će se verovatno vratiti. 

5. Konzumiramo alkohol

Ne zaboravite da alkoholna pića obaraju imunitet, te ih nikako ne bi trebalo konzumirati za vreme bolesti!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama