Ljut ili sladak, beličast ili crven, crni luk ima brojna lekovita svojstva koj opravdavaju staroslovensko ime “lek od sedam bolesti”. Dobar je protiv crevnih parazita, stomačnih bolova, a poboljšava i pamćenje. Ovog puta donosimo vam nekoliko recepta koji će vam pomoći sa respiratornim problemima:

Protiv kašlja

Iseckajte crni luk na tanke kriške i stavite ga u činiju. Preko luka sipajte tri kašike šećera i ostavite da odstoji celu noć, i sutra dan na prazan želudac popijte sok koji je pustio crni luk. Ovaj proces ponavljajte sve dok kašalj ne prođe.

Protiv gripa

U jednu čašu vruće vode dodajte sok od jednog ceđenog limuna, jednu kašiku meda i 2 kašike soka od isceđenog crnog luka. Potrebno je da pijete 5-6 puta na dan.

Za lečenje astme

Osetićete veliko olakšanje ako svakog jutra i večeti konzumirate blago proprženi crni luk.

Protiv promuklosti

Pomešajte 20 gr crnog luka i 250 ml mleka i ostavite 10 minuta na ringli da se dobro zagreje. Pijte po dva decilitra ujutru i isto toliko pre spavanja. Preporučujemo vam da ispirate grlo dva do tri puta na dan ovim fenomenalnim napitkom.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama