Zeleni čaj je odlična alternativa za one koji ne vole kafu. U jutarnjim časovima napuniće vas energijom, a mamiće vas i  svojim egzotičnim ukusom.

Zbog obilovanja antioksidantima, ovaj napitak ima određene uticaje na zdravlje, kao što su smanjen rizik od raka kože i bolje pamćenje.

Međutim da li je ovaj čaj previše dobar da bi bio istinit? Istraživanja obavljena na vinskim mušicama pokazala su da preterana konzumacija ovog biljnog napitka može ostaviti negativne posledice na plodnost oba pola.

Postoji li razlog za brigu ukoliko ste u procesu pripreme za trudnoću? Treba uzeti u obzir da je eksperiment rađen na muvama, a ne ljudima, za početak. Istraživači pak kažu da su vinske mušice odličan model za procenu toksičnosti leka, uzimajući u obzir reproduktivne sisteme sisara i mušica.

Savet je da ukoliko ste trudni ili radite na tome, konsultujete lekara u vezi sa tim šta bi trebalo konzumirati tokom trudnoće.Na kraju krajeva, ne morate da se odreknete vašeg omiljenog čaja. Ukoliko se konzumira u razumnim količinama, kao što smo već napomenuli, ima veoma dobre uticaje na telo.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama