S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, grip, prehlada, upala sinusa i smetnje s varenjem stručnjaci njenu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest.

Tim više mnogi olakšanje za glavobolju traže u alternativnim metodama poput meditacije, ispijanja vode, opuštanja, ali i u hrani. Aspirin, najčešći brzopotezni uklonitelj bolova u glavi jednako delotvorno može zameniti šaka badema.

Salicin je protivupalna aktivna materija koju badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na efikasnost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom.

Osim toga, bademi sadrže visok nivo magnezijuma, koji je važan za bolji protok kiseonika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, točnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprječava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili namočen preko noći u vodi pa dodan u obrok.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama