Izbalansirani hormoni jedan su od najvažnijih pokazatelja dobrog zdravlja. One koji pate od hormonalnog disbalansa može zadesiti niz bolesti koje ometaju kvalitet života.

Ovo su simptomi koje ako ste primetili kod sebe ne treba nikako da zanemarite:

1. Promene sa kosom

Ako nešto nije u redu sa vašom kosom onda su hormoni najverovatniji krivac. Ali, pored kose, i druge dlake na vašem telu reaguju na hormonalni disabalans. Ako primetite da vaša kosa raste na mestima gde nikada pre nije, to je znak da nešto nije u redu. Ovaj problem izaziva promenu u debljini dlake na vrhu, i vrh postaje tanji.

2. Emotivni problemi

Talasi dobrog i lošeg raspoloženja, rezultat su hormonskog disbalansa, Ove promene raspoloženja dolaze i prolaze bez ikakvog posebnog razloga.

3. Konstantan osećaj umora

Kada je nivo hormona nizak, uporan osećaj umora je jedan od najčešćih simptoma. Nema veze koliko dugo spavate, osećaćete se umorno. Zato, ako se osećate pospano tokom celog dana, proverite nivo vaših hormona.

4. Neredovan ciklus

Obavezno proverite nivo vaših hormona ako vam je ciklus neredovan, bilo da kasni ili rani.

5. Metabolizam

Ako ne gubite na težini, iako pazite na ishranu, problem može biti u hormonima. Ali budite oprezni! Hormoni mogu takođe biti krivci ako naglo izgubite na težini.

6) Promene na koži

Jedan od najjasnijih i najprepoznatljivijih simptoma hormonalnog disbalansa je osip i crvenilo na prstima.

7. Preznojavanje tokom noći

Jedan od najgorih simptoma je znojenje tokom noći. Kada se hormoni regulišu, preznojavanje će potpuno prestati.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama