Plastična ambalaža, pogotovo flašica koju naslanjamo na usta predstavlja leglo bakterija, koje se posebno u toku letnjeg perioda i visokih temperatura više razmnožavaju.

Pogledajte i Koliko je bebi potrebna voda u letnjim mesecima?

Svaki put kada iznova koristite flašicu za jednokratnu upotrebu, bakterija je sve više. Bez obzira na to da li ste je oprali.

Takođe, nije pametno da flašicu iz koje ste popili vodom perete deterdžentom za sudove, jer deo na koji naslanjate na usta ima navoje i nikada nećete moći da potpuno isperete ga isperete od hemikalija.

Pogledajte i Higijena bebinog pribora

Svakako bi bilo najsigurnijue da flašice sa vodom ili sokom koristite samo jednom, jer su zapravo i namenjene za jednokratnu upotrebu. I uvek se, ukoliko imate mogućnosti radije odlučite da je ne naslanjate na usta, već da koristite čašu.

Izvor: Blic žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama