Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreo plod!

Orah nesumnjivo podseća na mozak, pasulj na bubrege, a paradajz na srce. Sve u prirodi je povezano!

Paradajz

Ovo povrće ima četiri komore i crven je - srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalijuma i gvožđa i dobra su hrana za srce i krv, piše Kurir.

Foto: Womansday.com

Orahovo jezgro

Liči na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori liče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Foto: Womansday.com

Celer

Kao i rabarbara i slične biljke liče na kosti te utiču na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23 odsto natrijuma, baš kao i ova hrana. Ako putem hrane ne uzimate dovoljno natrijuma, vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Foto: Womansday.com

Avokado

Patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju liče! Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno devet meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

Foto: Womansday.com

Batat (Slatki krompir)

Liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.

Foto: Womansday.com

Šargarepa

U preseku liči na ljudsko oko. Zenica, šarenica i druge crte podsećaju na oko. I nauka je dokazala da šargarepe i te kako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Foto: Womansday.com

Pomorandže, grejpfrut

Agrumi liče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprečavaju rak.

Foto: Womansday.com

Đumbir

Liči na želudac, a poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, zahvaljujući čemu pomaže probavi i sprečava grčeve, nastanak čira ioštećenja sluznice želuca, a koristi se i za lečenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

Foto: Womansday.com

Gljiva

Poput šampinjona prerezana na pola podseća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

Luk 

Sličan je ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni deo oka. Beli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

Masline

Pomažu zdravlju i funkciji jajnika. Smokve su pune semena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava muški sterilitet. Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg.

Fotografije preuzete sa sajta Womansday.com.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama