Ešerihija koli je jedna od napoznatijih bakterija koja živi u donjem delu probavnog trakta. Iako se najviše povezuje sa infekcijom urinarnog i probavnog sistema, može uzrokovati i upalu žuči, pluća, meningitis, ali teške oblike sepse.

Upravo ona izaziva 90 odsto urinarnih infekcija. Simptomi koji ukazuju na nju su povišena telesna temperatura, mučnina i povraćanje. Zato bi, ukoliko primetite neki od simptoma, trebalo da se javite doktoru.

Ova bakterija je prisutnija kod žena i nije nimalo bezazlena. Ukoliko se ne leči, može da dovede do otkazivanja bubrega.

Osnova lečenja zaraženih pacijenata je hidratacija. Preporučuje se unos tečnosti u velikim količinama. Čaj je najbolja opcija u ovom slučaju.

Donosimo vam recept uz pomoć kojeg ćete se osloboditi ove uporne bakterije.

Potrebno je:

- 50 g sleza

- 100 g lista vranilovke

- 100 g lista ruže

- 100 g cveta origana

Priprema:

Sve sastojke usitnite, izmešajte ili kupite već usitnjene mešavine. U pola litre proključale vode stavite dve kašike čaja i pustite da odstoji desetak minuta.

Pijte umesto vode.

Pored ovog napitka, čaj od brusnice je takođe delotvoran.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama