Zahvaljujući ovom receptu, imaćete priliku da tokom čitave godine uživate u osvežavajućem i zdravom soku od višanja.

Potrebno je:

3 kg višanja,

1,5 l vode,

40 g limuntusa,

šećer (koliko litara tečnosti - toliko kilograma šećera).

Priprema

Višnje očistiti od peteljki i oprati pod mlazom vode. Staviti u veću posudu pa ih posuti limuntusom i dodati vodu. Dobro ih izgnječiti rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa. 

Ostaviti višnje da prenoće, najbolje čitavih 24h, pa pristupiti ceđenju. Ako u sok upadne i nešto mesa od višanja, nemojte ponovo cediti jer će to još više doprineti lepoti ovog domaćeg soka.

Izmeriti dobijenu količinu soka, pa dodati istu količinu šećera (koliko litara soka - toliko kilograma šećera). Neke višnje su više, a neke manje sočne, pa se nikada ne zna koliko će soka pustiti. Zato je ovo merenje tečnosti bitno.

Šećer mešati varjačom dok se ne istopi. Ako imate veću količinu, onda više puta u toku dana (onako u prolazu) promešati. Kad se sav šećer istopi, pristupiti flaširanju.

Izvor: Oklagija.rs

PROBAJTE I...


Domaći džem od malina


Marmelada, pekmez, džem: Saveti za pripremu savršene slatke zimnice
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama