Iako gotovo svi sportisti kada primaju važne nagrade, zahvaljuju Bogu, roditeljima i prijateljima na podršci bez koje ne bi uspeli da se popnu na tron u svojoj oblasti sporta, reči Kevina Duranta odjeknule se planetom brže nego ijedne ranije izgovorene.

Tokom govora koji je je igrač Oklahoma Siti Tandera održao u nedelju, on je istakao da je njegova majka Vanda bila samohrana mama dvoje dece u 21. godini i da je ona ta kojoj duguje što se našao u poziciji da bude proglašen za najboljeg igrača u protekloj sezoni.

„Ti si nam pomogla da verujemo. Ti si nas držala dalje od ulice. Ti si nas oblačila. Ti si donosila hranu“, rekao je Durant. „I kada nisi imala hrane za sebe, postarala bi se da mi jedemo i odlazila u krevet gladna.“

Reči dvadesetpetogodišnjeg košarkaša izazvale su suze svih pristunih, a pre svega njegove majke, koja je ponosno slušala govor iz gledališta.

„Žrtvovala si se za nas. Ti si pravi MVP“, rekao je Durant.

Pogledajte kako je košarkaš dirnuo srca širom sveta...

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama