Iako je majčinstvo univerzalno predivno, teško, dirljivo i ispunjava ponosom, sve mame su različite i svaka od njih ima svoju i potpuno jedinstvenu priču. Ove priče pune su mudrosti i životnih lekcija, zbog čega se fotografkinja An Gedes zapitala – šta bi bilo kada bi majke mogle da podele svoje priče s čitavim svetom?

Njeno razmišljanje na tu temu pojačalo se kada je stvarala seriju fotografija „Moja trudnoća“, zahvaljujući čemu je upoznala veći broj budućih majki – inspirišućih dama koje su postale njene muze uzimanjem elemenata iz prirode i gradeći i noseći u sebi nove živote.

An je upoznala Kendis, koja je prošla menopauzu u dvadesetim i kojoj su lekari rekli da nikada neće biti majka, ali je nakon susreta s ljubavlju svog života, ipak, začela i ispunila svoj najveći san. Takođe, An je fotografisala i Kaju, koju je trudnoća zatekla u devetnaestoj godini – na samom početku studija! Kaja, ipak, nije žalila, već je raširenih ruku čekala trenutak kada će zagrliti svoje dete i preneti na njega svoje kulturno nasleđe i ljubav. Pre Aninim objektivom našle su se i trojke – sestre Lindzi, Natali i Deboru, koje su zatrudnele u približno isto vreme, zajedno prolazile kroz trudnoću i sve rodile dečake!

An Gedes fotografisala je ove i još mnogo trudnica koje su danas srećne majke, a njihove priče utkane su u detalje fotografija koje možete pogledati u galeriji...

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama