Roditelji malene Houp Huarez uplašili su se da će ostati bez svoje devojčice samo nekoliko časova po njenom rođenju, jer je rođena s tako malom količinom hemoglobina da su lekari procenili da nema krvi u telu.


Houp je, na dan svog rođenja, bila veoma bleda – bela poput jastučnice, navode zapadni mediji. Nakon što su lekari pokušali da joj izvade krv radi pregleda, pojavilo se tek nekoliko kapi, te je konstatovano da je ova tek rođena bebica pre rođenja izgubila oko osamdeset procenata krvi, zbog čega su je nazvali bebom-duhom. Ona je, naime, nekoliko sati pre rođenja, pretrpela hemoragiju i krv je, jednostavno, izašla uz njenog tela.

"Izgubila je preko 80 odsto krvi", objasnila je dr Merijel Ngujen, neonatolog kalifornijske bolnice u kojoj je Houp rođena. "Bila je bleda, potpuno bela."


Ipak, uprkos najcrnjim predviđanjima, Houp je u zagrljaju svojih roditelja već šest nedelja! Zahvaljujući nizu hitnih i uspešno izvršenih operacija ona je sada rumena beba koja napreduje.


Houpin tata Džoš je, u razgovoru za medije, otkrio da nikada neće moći da zaboravi prve trenutke života svoje ćerke, kada su je lekari pregledali.


"Plakala je kada su nam je dali i bila je veoma bleda", rekao je Džoš Huarez. "Odmah mi je bilo jasno da nešto nije u redu jer su joj bockali stopalo i pokušavali da joj izvade krv, ali krvi jednostavno nije bilo..."

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama