Jabari Grej rodio se 1. januara i pravo je čudo da je preživeo. Sve do 37. nedelje pregledi su pokazivali da je beba zdrava, ali onda su lekari primetili da ne dobija na težini i da mu padaju otkucaji srca, pa su izveli hitni carski rez. Maleni Jabari nije plakao kada se rodio, što je potpuno šokiralo roditelje koji već imaju dvoje dece.

Ovaj hrabri dečak težio je samo 1,36 kilograma a, osim toga, ono što je najviše zabrinjavalo lekare bila je činjenica da se Jabari rodio bez velikog dela kože.

Imao je kožu na glavi, licu i delovima ruku i nogu. Oči su mu bile zatvorene, nije mogao samostalno da diše i zbog teških bolova je primao lekove, a lekari su mislili da neće to sve izdržati.

Njegova majka Prisila rekla je za medije da mu je celo telo bilo crveno i da su mu vene bile jako vidljive.

Ipak, nakon sedam meseci intenzivne nege došao je do 6,35 kilograma i stanje mu se poboljšalo - sve zahvaljujući postepenom presađivanju kože u dečjoj bolnici u Hjustonu. Lekari su uzgajali kožu u laboratoriji, iz ćelija uzetih sa stražnjeg dela uveta. Polako mu smanjuju dozu analgetika i nadaju se da će u avgust moći da ide kući.

Iako se njegovo stanje popravlja, lekarima je rođenje bez kože i dalje velika misterija. Razni pregledi pokazali su da se ne radi o genetskim predispozicijama, a putem stranice GoFundMe prikuplja se novac za dalja istraživanja, prenosi Health.

Pročitajte i...

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama