Stručnjaci poslednjih godina bruje o gušenju dece sitnim predmetima, kokicama, kobasicom ili grožđem. Uporno upozoravaju roditelje na moguće posledice, navodeći primere dece koja su nastradala. 

Pojedini ne uzimaju za ozbiljno reči stručnjaka i hranu vide kao bezazlenu prepreku. Jedna mama često na svom Instagram profilu deli objave upozorenja roditeljima o tome šta je sve za decu opasno i na šta bi trebalo da obrate pažnju. 

Ovoga puta, mama je sve roditelje upozorila na opasnost od gušenja čokoladnim jajima.

U toj objavi je prikazala koje čokoladne uskršnje đakonije treba kupovati, i zbog čega su jedne posebno opasne.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Life saving education (@tinyheartseducation)

"Do 85% smrtnih slučajeva od gušenja uzrokovano je hranom, a s obzirom na to da se Uskrs bliži, želim da ove savete imate u na umu. Mnoga uskršnja jaja koja vidimo na policama predstavljaju opasnost od gušenja mališana. Stoga, prilikom kupovine trudite se da birate što krupnija i veća, jer ih možete usitniti i mališan ih može sažvakati. Ukoliko su jaja mala, dete se može veoma lako ugušiti. Gušenje malim jajašcima je veoma opasno i dešava se brzo, kada se ono zaglavi u dušniku deteta. Veoma je važno da nadgledate svoje dete dok jede sitnu hranu", poručila je.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama