Majka i nutricionistkinja Emili Dingman objasnila je zašto deci uvek poslužuje desert uz glavni obrok, a roditelji kažu da je ta ideja genijalna.

U videu objavljenom na TikToku Emili je pojasnila svoju filozofiju kojom zapravo pokušava da nauči decu da ne povezuju slatko sa poslasticom, odnosno nagradom.

"Ako deci damo desert nakon što pojedu brokoli, zapravo impliciramo da je brokoli lošeg ukusa, a desert dobrog i tako šaljemo pogrešnu poruku. Na ovaj način hrana je neutralna i ne daje se prednost nijednom izboru", ističe.

"Drugi razlog je taj što omogućava deci da slušaju sopstvene znakove gladi i ne prejedaju se ili pak štede prostor za desert", dodala je Emili.

@myeverydaytable

Reply to @18spashley Who will try this and report back? ????????‍♀️ #healthyfamily #feedingkids #momtok #learnontiktok #tiktokpartner

♬ original sound - Emily Dingmann

Njen video pregledan je 1.7 miliona puta, a roditelji u komentarima hvale savet koji je dala.

"Ovo je genijalno", "To bi mi pomoglo u detinjstvu da ostvarim bolji odnos sa hranom", "Sad često preterujem, jer mi roditelji nisu dopuštali šećer i čips", priznali su neki.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama