Medicinska radnica i mama Niki pokazala je jednostavan trik koji bi mogao pomoći mnogim roditeljima. Uz pomoć tog trika možete proveriti koji predmeti predstavljaju opasnost od gušenja za vaše dete.

Uz pomoć palca i kažiprsta napravite oblik kruga, a sve ono što može proći kroz takav krug je potencijalna opasnost. U videu objavljenom na Instagram stranici Tiny Hearts Education, vidi se kako ova mama ispušta razne predmete kroz rupu.

Pozdravite moj omiljeni roditeljski trik! Ovako proveravam može li hrana ili sitni predmeti predstavljati opasnost od gušenja moje dece. Krug je otprilike veličine dušnika deteta (uzrasta do treće godine). Ukoliko nešto može da stane u ovu rupu, onda postoji opasnost od gušenja", napisala ova mama je u opisu objave.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Life saving education (@tinyheartseducation)

Tako je na jednostavan način pokazala da trešnje, kovanice, kokice, grožđe, ukosnice i drugi predmeti mogu biti izrazito opasni.

Niki je savetuje roditelje da drže ove predmete izvan vidokruga dece. Mnoge roditelje je oduševila ovim trikom i imali su samo reči hvale.

"Hvala što ste ovo podelili, upravo ću razvrstati dečje igračke kako bih uklonila potencijalne opasnosti, jer će moje najmanje dete uskoro početi da puzi i želeće što više da se igra", napisala je jedna mama.

"Jako pametan način", pohvalila je druga.

Treća je priznala: "Gušenje je uvek bilo jedan od mojih najvećih strahova."

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama