Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da prosečni kuhinjski sunđer može biti 200.000 puta prljaviji od WC šolje.

Kako bismo sprečili širenje potencijalno opasnih bakterija, važno je da redovno menjamo sunđere, ali kako da znamo kada im je stvarno prošao rok trajanja?

Mnogi ih predugo koriste i pokušavaju da se na sve načine reše neprijatnog mirisa koji dopire iz njih jer misle da će im pranjem produžiti rok trajanja.

Brend Skura Style iza kojeg stoje Alison Mac i Linda Sajer zato je osmislio poseban sunđer koji korisnicima sam javlja kada je vreme za bacanje.

Umesto celuloze od kojih je napravljena većina kihinjskih sunđera i koja je plodno tlo za razvoj bakterija, njihovi sunđeri su napravljeni od posebne pene koja se suši znatno brže od celuloze.

Tretirane su antimikrobnim sastojcima u kojima se nalazi srebro, poznati inhibitor bakterija i buđi, a na svakom sunđeru se nalazi površina za ribanje s uzorkom. Upravo je taj uzorak pokazatelj da li je sunđer za upotrebu ili ne. Naime, kada uzorak izbledi, onda je vreme da ga bacimo.

Sunđeri se prodaju preko Amazona, a pakovanje od četiri komada košta 15 dolara.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama