Za mnoge roditelje je odlazak u kupovinu namirnica sa decom prava noćna mora. Poželeće baš sve što nije zdravo! Međutim, u slučaju jednog petogodišnjaka iz Australije to nije baš tako.

Njegova majka odlučila je da ispita šta bi on odabrao, te ga je pustila da obavi kupovinu. Dala mu je potpunu kontrolu i iznenadila se kad se dečak vratio s kesama punim voća i povrća. Nije odabrao ništa što spada u "nezdravu hranu".

"Nisam htela previše da mu diktiram, ali dve stvari sam izbacila. Kilogram grožđa i kozice koje su koštale mnogo", otkrila je u jednoj roditeljskoj Fejsbuk grupi.

"Osim toga, sve je sam izabrao. Kupuje sa mnom svake sedmice i često o tome razgovaramo", dodala je.

Za 130 dolara, dečak je kupio hranu za kućne ljubimce, voće i povrće, mleko, sir, sastojke za palačinke, testeninu i pileće medaljone. Izabrao je i smrznuti grašak, sokove od jabuke i narandže, jaja i pahuljice bez dodatnih boja i ukusa.

Mnoge je zadivilo što dečak nije odlučio da uzme barem jednu čokoladu ili neki drugi slatkiš.

"Impresionirana sam. Odlično", komentarisala je jedna mama.

"Da je moj partner otišao u kupovinu sa 130 dolara, vratio bi se sa nekom brzom hranom. Odlična lekcija", poručila joj je druga.

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama