Koronavirus najnovije

Na jednoj od američkih roditeljskih grupa na fejsbuku, mama Emi Kin je otkrila da uspešno skida fleke sa odeće svoje bebe tako što je jednostavno ostavi na suncu. U prilog tome, objavila je i fotografiju bodija koji je bio umazan paradajzom, a koji je ovama mama oprala i obesila na štrik. Nakon 24 sata na suncu rezultat je bio neverovatan - fleke su nestale.   

Mnogi roditelji potvrdili su priču jer su i sami imali pozitivna iskustva sa skidanjem mrlja na ovaj način, tvrdeći da sunčevi zraci su delotvorniji od bilo kog izbeljivača.

Da li je to stvarno moguće?

Kako piše Dejli mejl, u pitanju je delovanje ultraljubičastih zraka koji 'razbijaju' hemijske veze, te na taj način izbeljuju veš. Međutim, treba biti oprezan jer sunčevi zraci mogu da izblede boju odeće koja nije bela.

"Kada opran veš ostavim na suncu, on postane potpuno beo", prokomentarisala je jedna od majki, dok je druga dodala da na taj način uspešno skida fleke od bebine kake.

A kakva su vaša iskustva?

 

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama