CNN nam donosi priču o Rejčel Brodvej, ženi koja putuje dva sata dnevno, i to većinom vozom, kako bi posetila svoju prevremeno rođenu ćerku. Ipak, zahvaljujući neočekivanom gestu kondukterke, ona barem ima mogućnost da putuje besplatno.

Rejčel je u decembru rodila blizance Oušan i Odina u Šefildskoj bolnici, i to 12 nedelja pre termina. Dok je dečak Odin bio sasvim dobro, njegova sestra je dobila nekrotični enterokolitis, bolest koja često zahvata prevremeno rođene bebe.

"Oušan je imala treću operaciju i sada čekamo da vidimo da li će tolerisati malo mleka. Još uvek je u bolnici, i biće sigurno još nekoliko meseci dok ne dođe kući. Odin, njen brat, sasvim je dobro. Vodim ga sa sobom svakoga dana da je vidi", izjavila je mama blizanaca. 

Posted by Rachel Broadway on Недеља, 17. фебруар 2019.

Na putu do bolnice, jednom prilikom kondukterka ju je pitala zbog čega svakodnevno odlazi toliko daleko.

"Rekla sam joj svoju situaciju, a u sledećem trenutku kondukterka se raspitivala o mom imenu i adresi. Potom je urgirala kod menadžera železnice da dobijem besplatnu propusnicu zbog situacije u kojoj se nalazim", bile su Rejčeline reči.

Ona se lično zahvalila kondukterki Emi Abel, što je, bez obzira što se ne poznaju, učinila tako human čin. 

Železnica je potvrdila CNN-u da će mama imati besplatnu kartu dokle god bude morala da posećuje soju bebu.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama