Dečja mašta može dosegnuti toliko daleko a toga ni sami nismo svesni. Mališani često umeju svojim naivnim i bezazlenim porukama da nauče ljude oko sebe mnogim stvarima. 

Američka dizajnerka i blogerka Džoana Gejns, na svom instagram profilu objavila je sliku jedne dečje igrarije kroz koju je njena osmogodišnja ćerka Emi prenela zaista važnu poruku. Naime, devojčica je u kupatilu na lavabou napisala sledeću rečenicu: "Zdravo, Bože, šta radiš?"

Džoana, koja pored malene Emi ima još četvoro dece, je ubrzo shvatila da slova ispisana markerom ne može da izbriše, ali i da je odnos njene ćerke prema Bogu ipak blagoslov. 

"Neka njena vera uvek ostane dečja, i neka me uvek podseća na to šta ona već sada zna. Sa Bogom je lako povezati se, najljubazniji je i uvek je blizu", napisala je majka uz ovu fotografiju, ponosna na to što njena ćerka već tako mala zna da se sa Bogom možemo povezati na najlakši mogući način. Dečja jednostavnost i prostodušnost bi trebalo da nas nauči da ne komplikujemo i otežavamo svoj život, već da ga učinimo lakšim, jer takav zaista jeste, baš kao iz dečje perspektive. Do vere je veoma jednostavno doći, a na to nas podseća ova osmogodišnja devojčica.

"Poklon poruka o kojoj bi trebalo da mislimo svaki dan. Samo dete može da otvori oči odraslima tako važnim pitanjem", Sesilija.

"Uspomene, emotivne i slatke, ne mogu se prepravljati ili zameniti, a jedna pločica svakako može. Volite svoje slatke bebe i sačuvajte te posebne trenutke", Dajana.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama