Kada je Šarlot imala pet godina njena majka Šeron Spink (50) dojila ju je tri puta na dan, a zadnjih četiri godine to se svelo na jednom mesečno, sve dok devojčica nije odlučila da je dosta.

"Nedostaje mi dojenje moje ćeri," kaže Šeron Spink (50), majka četvoro dece i glumica iz Velike Britanije.

Napominje kako je njoj sasvim normalno što je dojila ćerku tolike godine i ne vidi ništa loše u tome. Kaže kako je to nešto što stvara duboku doživotnu vezu između njih dve. Dojila bi je i dalje da 9-godišnja Šarlot nije odlučila da više ne želi da sisa, bilo je to pre dva meseca.

Šeron tvrdi da je njena ćerka zdrava i retko bolesna upravo zbog korisnih svojstava majčinog mleka. Uprkos tome, stalno je na meti kritika, a neki od "kritičara" išli su toliko daleko da su je nazivali zlostavljačicom dece i pedofilkom.

Posted by Gina Chubb on Friday, November 9, 2018

Trajanje dojenja bilo je isključivo izbor njene ćerke, ako i kada želi da sisa - i koliko dugo. Zadnjih godina dojila ju je samo jednom mesečno.

"Evo, sada to nije tražila već dva meseca. Rekla mi je da će prestati kada bude imala deset godina, a to će biti u aprilu sledeće godine, ali izgleda da je kraj prirodno došao ranije. Iako, ja bih joj dopustila da nastavi onoliko koliko želi", kaže.

"To je učvrstilo našu vezu i mislim da se to neće promeniti sada kada više ne sisa", dodala je.

Osim Šarlot, Šeron ima još troje dece - Kim (30), Saru (28) i Isabel (12).

Priznaje kako je svoje prvo dvoje dece dojila svega dve nedelje, a treće oko šest meseci. Bila je u nekim problemima i nedostajala joj je podrška.

Sa Šarlot je odlučila da uradi to kako treba. Prvo je plan bio šest meseci dojenja, pa godinu dana, zatim dve godine i nekako se to nastavilo i kasnije.

"Bilo je trenutaka kada sam htela da prestnem u ranom periodu hranjenja, ali samo sam razmišljala o tome kako to radim za svoje dete. To je nešto što moje dete želi i nastaviću jer znam da joj time pomažem", ispričala je, a prenosi The Sun.

In the papers again talking about my fantastic breastfeeding relationship I had with my daughter.

Posted by Sharon Spink on Thursday, November 8, 2018
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama