Svi bračni parovi koji imaju decu, znaju koliko je teško ostaviti dete sa nekim, ako planiraju neki zajednički izlazak. Moraju tražiti bebisiterku, a ni ovo nije lako, a pri tome, nije ni jeftino.

Međutim, turske vlasti su došle do jednostavnog, ali i genijalnog rešenja – oni će ubuduće davati novac bakama koje čuvaju unuke radnim danima.

Ovo je zajednički projekat ministarstava za porodicu, socijalna pitanja i rad i njime turska vlada namerava da podrži tradicionalni model proširene porodice. U početnoj fazi biće obuhvaćeno 1000 porodica, a nakon šestmeseci realizacije, i prema  rezultatima analiza, ovaj program će biti proširen na celu državu.

Ovaj program će omogućiti ženama da pređu na puno radno vreme, i samim tim, više zarađuju. U intervjuu za CNN, ministar rada i socijalne sigurnosti Turske, rekao je da će za brigu o unucima bake dobijati 425 turskih lira (oko 100 evra) mesečno.

Ovo je zaista dobar primer jedne zemlje, koji bi svi trebalo da slede.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama