Zvuči gotovo neverovatno, ali Švajcarac Mark Vidmen tvrdi da je napravio čokoladu koja, osim što smanjuje menstrualne grčeve kod žena, podiže raspoloženje tokom PMS-a. 

Naime, reč je o čokoladi pod nazivom "Frauenmond", što u prevodu znači "ženski mesec". Vidmen tvrdi da ovaj "magični" slatkiš navodno može da olakša bolove tokom "onih" dana u mesecu, sa kojima se susreće svaka žena.

"Ova čokolada sadrži 17 različitih biljaka sa švajcarskih planina, koje na telo imaju vrlo blagotvoran efekat", ističe Vidmen, koji je inače direktor kompanije “Chocolate Mit Herz”. 

Foto:Youtube

Kako kaže, dolazi do opuštanja tela, tako što čokolada u mozgu podstiče lučenje serotonina - hormona zadovoljstva. Zapravo, u pitanju je neka vrsta čokoladne aromaterapije. 

Iako je posebno delotvorna za žensku populaciju, Vidmen kaže da je i muškarci mogu konzumirati bez ikakvih neželjenih efekata.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama