Sa sociološkog stanovišta je izuzetno zanimljivo baviti se temom pokemona i uticajem koji igrica ima na svet. Nije čudno to što roditelji svoju decu nazivaju po trenutnim popularnim serijama, emisijama, filmovima i tako dalje, ali ovoliki nagli skok svet do sad nije video.

Broj novorođenčadi koja su dobila ime po nekom pokemonu je toliko skočio poslednjih nedelju dana, da se rezultati ankete čine neverovatnim. Ime "Ivi" skočilo je 1.377 mesta na listi najpopularnijih imena za devojčice, a "Oniks" čak 2.184. Ivi zvuči relativno uobičajeno, ali Oniks do 90-ih nije postojalo, tačnije dok ga pokemoni nisu uveli.

Pogledajte i Igrica koja je zaludela svet: Da li bi roditelj trebalo da brinu zbog Pokemona?

Ostala imena poput "Eš" i "Rozelija" su takođe skočila po popularnosti, ali srećom, ona su ipak malo tradicionalnija.

"Imamo bebe nazvane po TV likovima i poznatima, tako da ovaj trend uopšte ne čudi. Pokemon Go već ima neverovatan uticaj na kulturu tako da je logično da mladi roditelji odrasli na istoimenim crtanim filmovima svoju ovako decu nazivaju", objasnila je Linda Mari, urednica portala koji je sproveo istraživanje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama