Ranije su mame davale imena deci po članovima porodice ili su tražile inspiraciju u okruženju i istoriji. Jedno vreme su bile popularne i knjižice sa različitim imenima, ali danas se traži što čudnije i originalnije ime, pa su neophodni novi i neistraženi izvori.

Zbog toga su mame počele da traže savete na društvenim mrežama!

Pogledajte i Kako izabrati ime za bebu

Sofi Kačija, blogerka koja vodi „The Young Mommy“, na Instagramu je zatražila pomoć od svojih pratilaca da joj daju ideje za ime za drugo dete.

Jedini uslov je bio da se to ime slaže sa imenom njenog prvog deteta – sinčića Bobija, ali da ne bude tradicionalno.


"U prvoj trudnoći sam bila opsednuta imenima za bebe, ali sada sa drugim detetom sam u fazonu „ma poslužiće“. Užasno sam lenja i volela bih da me zatrpate vašim predlozima", napisala je ona uz fotografiju sa ultrazvuka koju je okačila na Instagram.

Slika već ima preko 1.200 komentara, sa predlozima poput Dru i Remi za devojčicu ili Kajson i Šajlo za dečaka.

Sofi ima preko 128.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži i oni prate njenu porodicu od rođenja malog Bobija, pa bi neko rekao da je možda poznaju dovoljno dobro da izaberu ime za njeno drugo dete.

Ipak, da li mislite da je ovo najbolje rešenje?

Pogledajte i 30 najlepših kratkih imena

Postoje sajtovi koji dozvoljavaju prijateljima i porodici da pomognu roditeljima sa izborom imena, kako bi ceo proces bio aktivniji. To je opet možda bolje od toga da potpuni neznanci biraju ime za vaše dete.

Naravno, treba uzeti u obzir i da većina ljudi ti doživljava kao veoma ličnu odluku i da žele da zadrže čitavu raspravu unutar porodice.

Da li biste vi pokušali na ovaj način da odaberete ime za bebu ili ćete se držati tradicionalnih metoda?

Izvor: Blic žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama