Da svaka ideja može postati unosan posao potvrđuje i jedna švajcarska firma koja zarađuje tako što smišlja imena deci, a usluga uključuje i istorijsku analizu kako bi se utvrdilo da se ime kroz istoriju nije provlačilo u negativnom kontekstu ili da ga nisu pratile bilo kakve otežavajuće okolnosti.

Pogledajte i Najlepša kratka imena za dečake

Četrnaest eksperata za imena, četiri istoričara, 12 prevodilaca i dva advokata koji vode računa da se imena ne sukobe sa imenima kompanija i proizvoda će svakom klijentu posvetiti oko 100 sati kako bi smislili između 15 i 20 mogućih imena za novog člana porodice.

Pre nego što predlože ime, detaljno prouče da nema neku istorijsku „mrlju“ ili da neće biti previše zastupljeno među drugom decom, a potom to papreno naplate.

Pogledajte i Najlepša kratka imena za devojčice

Ukoliko se klijentu ne svide ponuđena imena, zaposleni će smisliti još toliko novih. 

Šef firme Marc Hauser izjavio je za Blumberg da bi njegovo ime, prema kriterijiumima koje njegova firma primenjuje u radu s klijentima, bilo isključeno s popisa poželjnih imena za decu zbog povezanosti s Marsom, rimskim bogom rata (iako, čini se da Hauseru u životu ide sasvim dobro uprkos imenu).

Izvor: Poslovni.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama