Koronavirus najnovije

Bela Barton se više ne oslanja na štake niti je u invalidskim kolicima zahvaljujući njenom psu, dogi, Džordžu.

Jedanaestogodišnjakinja je rođena sa Morquio sindromom, retkim genetskim stanjem koje utiče na razvoj kostiju između ostalog. Bela je upoznala 16-mesečno štene na projektu "Usluga pasa". Bila je to ljubav na prvi pogled, a njih dvoje su nerazdvojni od tog dana.

Pogledajte i Bezuslovna ljubav: Pas koji brine o bolesnom dečaku (VIDEO)

Doga po imenu Džordž svuda prati Belu, oni su najbolji prijatelji, idu u školu zajedno i uživaju u redovnim aktivnostima kao što je sankanje, voženje bicikla, a idu i na odmore zajedno. Kada Bela ide na medicinske preglede i on je tamo sa njom. Pre nego što je Džordž ušao u njen život, ona je jedva mogla da hoda. Sada svuda ide uz pomoć svog saputnika, jer je on izgleda tiho ohrabrenje za nju.

Svake noći, nakon dugačkog dana, Džordž se skupi pored svoje najbolje drugarice i zajedno odlaze na spavanje. Ova doga je dala devojčici ne samo prijateljstvo, već i slobodu kretenja što je najveći poklon na svetu.

Izvor: Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama