Suzan Elkin, nekadašnja profesorka engleskog jezika, izjavila je da je ponižavajuće da mnogi petogodišnjaci još uvek nose pelene, kao i da nije u redu da nastavnici budu ti koji će učiti decu da koriste toalet.

Govoreći u emisiji "Dobro jutro, Britanijo", gospođa Elkin je izjavila:

“Plašim se da je ovo problem lenjih roditelja. Deca bi u školu trebalo da dođu spremna da uče i da znaju osnovne životne stvari. Umesto toga, neka dolaze sa punim pelenama, što je prilično ponižavajuće za nekoga ko je napunio pet godina.”

Voditeljke emisije konstatovale su da se možda ne radi o lenjim, već o prezauzetim roditeljima koji nemaju vremena da svoju decu odviknu od pelena i naviknu ih na nošu.

Međutim, gospođa Suzan smatra da za tako nešto nema opravdanja.

“Ako oba roditelja rade, onda bi dete trebalo da bude sa bakom i dekom ili dadiljom, što je u tom slučaju njihova odgovornost.”

Istraživanje Nacionalne britanske fondacije za pedagoška istraživanja, koje je rađeno prošle godine, pokazalo je da 1600 mališana uzrasta od pet godina i više još uvek nosi pelene u osnovnoj školi.

Deca koja krenu u školu sa pelenama, mogu imati poteškoća u kasnijem životu, upozorila je profesorka Elkin.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama