Kada se mama Henrija Dejvisa onesvestila i pala četvorogodišnjak je znao tačno što treba da uradi, zahvaljujući slikovnici.

Mali Henri mirno je nazvao hitnu pomoć, rekao centrali šta se dogodilo i objasnio kako da dođu do njegove kuće, a onda je nazvao i oca.

Ponosni otac Ijan (35) objašnjava: "Kloi se osećala slabo zbog mononukleoze. Zavrtelo joj se u glavi, pala je i udarila glavom o sto. Sledeće čega se seća je kako se osvestila na podu i čula Henrija kako priča s nekim."

Pogledajte i Hitni slučajevi: Naučite decu kako da reaguju u opasnim situacijama

"Video je kako pada i udara glavom ali nije mogao da je probudi. Onda je uzeo mobilni telefon i nazvao hitnu pomoć. Bio sam na autoputu kada me je Henri nazvao i rekao da je mama pala i da je nazvao hitnu."

"Henri ima slikovnicu, 'Ekipa hitne pomoći', o tome šta da se radi u slučaju nesreće, a koju smo pročitali nekoliko puta," rekla je Kloi.

"Kada sam se probudila stavio mi je telefon na uvo i osoblje hitne pomoći mi je tražilo da potvrdim adresu. Čak me je i ćebetom pokrio. Jako smo ponosni na njega."

Izvor: Kurir

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama