U prvom slučaju, sud je u obrazloženju svoje odluke naveo da naziv namaza od čokolade i lešnika nikako ne može da bude ime za dete, piše Tanjug.


PROČITAJTE I...
Kako izabrati ime za bebu

To jednostavno "nije u interesu deteta" koje bi zbog takvog imena moglo da bude ismevano i omalovažavano u društvu, zaključio je sud, te samoinicijativno preimenovao devojčicu u Ela.

PROČITAJTE I... Ime ili nadimak?

Ni ime Jagoda (Fraise na francuskom, reč koja se često koristi u slengu umesto reči faca, njuška, glava), koji je drugi par roditelja želeo da da svojoj ćerki, nije naišlo na odobrenje suda.

"Takvo ime bi neminovno bilo uzrok šikaniranja, što bi se loše odrazilo na dete", zaključio je sud.

PROČITAJTE I... Najlepša ženska imena po izboru naših (Yu)mama

Znajući da mogu da budu odbijeni, roditelji su već imali spremnu zamenu - Frezin (Fraisine, u prevodu Jagodica), starinsko ime koje je često korišćeno u 19. veku, a protiv kog sud nije imao ništa protiv.

Francuzi imaju pravo da svojoj deci daju imena po svom izboru. Ukoliko, međutim, lice zaduženo za registraciju imena primeti da je ono suprotno interesu deteta, dužan je da stvar prosledi sudu.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.


Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama