Krevet sadrži razne aplikacije koje garantuju miran san mališana. Tako, na primer, senzori postavljeni na krevetu omogućavaju da se prati vreme koje je potrebno da se dete uspava, zatim kvalitet njegovog sna, da li je regenerišući ili nije.

Pogledajte i Redovan san za srećnije dete

"Pametan krevet" može da upozorava roditelje preko smartfona ili tableta o tome kada se dete budi ili kada je zaspalo, tako da se na daljinu može ugasiti lampa instalirana na krevet.

Pored toga, uzglavlje kreveta se diže kada dete želi da čita, kada treba da se umiri ako kašlje, ili ako ima astmatični napad...

Pogledajte i Bebin san po mesecima: Kako uspostaviti navike u spavanju

Taj krevet, urađen u visokoj tehnologiji, još ne čita priče kao što to čine roditelji, ali može da kontroliše da li je ispoštovan obavezan ritual pred spavanje: pranje zuba, oblačenje pidžame i ostalo, a takođe počinje da svetli noću kada deca hoće da idu u toalet, ili kada se probude i ustaju jer se plaše mraka.

Krevet će se naći u prodaji do kraja godine u SAD i koštaće 1.000 dolara (oko 846 evra), dok klasični kreveti koštaju u proseku 200 do 300 evra.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama