Bolnice u barem tri kineske provincije popunile su kapacitete, jer je broj porodilja koje borave u njima dostigao svoj vrhunac. Porastao je i i broj zahteva za izvođenje carskog reza, kao i abortusa, a velika potražnja za izvodima iz matične knjige rođenih dovela je do toga da neke bolnice odbijaju da ih izdaju. 

Pogledajte Dečji horoskop: Dete Ovan

Razlog za to leži u tome što sujeverni budući roditelji u Kini ne žele da njihovo dete bude rođeno u godini ovce, koja počinje 19. februara. 

Prema kineskom zodijaku, deca rođena u (aktuelnoj) godini konja su zdrava i predodređena za uspeh, dok deca rođena u godini ovce bivaju nesrećna u životu i slabog zdravlja. 

Međutim, nije sve tako crno za bebe godine ovce. One se smatraju odanim i darežljivim, a jedna medicinska sestra je čak izjavila za NYT: “Želim da moje dete bude rođeno u godini ovce. Tako neće morati da se suočava sa tako velikom kompetitivnošću u savremenom društvu, jer neće biti tako mnogo dece njegove generacije”. 

S druge strane, postoji još razloga za ovaj porast broja porođaja krajem godine: Kina je ove godine učinila politiku jednog deteta nešto blžom, pa se 800.000 parova navodno prijavilo za drugo dete do kraja septembra.

Izvor: B92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama