"Radeći dokumentarne filmove, mnogo puta sam bila svedok krize samopouzdanja koju proživljavaju devojčice i negativan uticaj stereotipova s kojim se one suočavaju", kaže Lorin Grinfild, rediteljka videa koji je na sajtu YouTube pogledalo više od 50 miliona korisnika.

Pogledajte zanimljiv odgovor na pitanje Najlepše smo prirodne, zar ne? (VIDEO)

U njemu ćete najpre videti kako izgledaju imitacije raznih aktivnosti kada ih akteri izvode "kao devojčice", a zatim i kako izgleda trčanje, borilački sport, bacanje lopte... onda kad to istinski rade devojčice.

Dijalozi su na engleskom, ali je smisao više nego jasan čak i onima koji taj jezik ne razumeju...

Pogledajte i Poznate mame okružene devojčicama

Završni savet prevodimo ovde u celosti:

"Samo vi nastavite to što radite, jer to daje rezultate. Ako pobeđujete, dajete golove, stižete prve na cilj... znači da ipak uspevate i nema nikakve veze šta neko drugi kaže. Da, plivam kao devojčica, šutiram kao devojčica, ali i hodam kao devojčica, budim se ujutru kao devojčica. Jer ja i jesam devojčica! I to i nije nešto čega ću se stideti."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama