Egipćani nisu samo, mešanjem lekovitog bilja i začina, pravili prirodne lekove za gotovo sve bolesti koje su se pojavljivale u to vreme, već su i pronašli način kako napraviti test trudnoće kod kuće!

Saznajte i Koji simptomi ukazuju na trudnoću

Tehnika je vrlo jednostavna: stavili bi zrna pšenice i ječma u zdelu, žena koja veruje da je u drugom stanju bi urinirala u nju, pokrila zdelu krpom i pogledala sutradan u nju. Ako su zrna proklijala, značilo bi da je trudna, a ako nisu, trudnoće nije bilo.

Čak su imali teoriju da bi, u zavisnosti od toga koja bi zrna više proklijala, mogli reći kog je pola beba! istraživači su još šezdesetih godina prošlog veka potvrdili da je ovaj test 70 odsto tačan, gotovo koliko i moderni testova na trudnoću. Što se tiče otkrivanja pola deteta, povezanost, ipak, nije pronađena.

Još trikova za utvrđivanje drugog stanja: Kratka istorija testova na trudnoću

Objašnjenje je jednostavno: ovaj drevni test trudnoće radi po istom principu kao i moderni - primećivanjem hemijskih promena koje se javljaju samo u organizmu trudnica, prenosi Atma.


Foto: Wikipedia


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama