U Beogradu je prošle nedelje održana manifestacija "Kreda crta maštom", u okviru koje su mališani posetili Narodnu skupštinu, a potom na platou ispred ovog zdanja kredom pravili svoja mala umetnička dela. S obzirom na to da je baš tog dana obeležen je i Međunardoni dan devojčica, novinari Monda pitali su okupljene mališane da li je bolje biti dečak ili devojčica.

"Volim što sam devojčica jer su haljine lepše", rekla je mala mudrica Tina, a potom je dečak po imenu Marko pobio njenu tezu.

"Nisu haljine lepše! U haljini ti se vide noge i čarape se vide, pa zato ne smeš da ih pocepaš."

Malo dalje, takođe sedeći na betonu ugrejanom jesenjim suncem, sedeli su i crtali Miloš i Teodora.

"Dečaci su jači! Treniraju karate!", gotovo da je vikao četvorogodišnji Miloš, ali se njegova vršnjakinja Teodora uopšte nije složila sa njim. "I ja sam jaka! Vidi!", rekla je i Marku pokazala svoju stegnutu pesnicu, doduše umazanu kredama.

Evo još nekoliko zanimljivih i mudrih objašnjenja u vezi sa našom dilemom šta je bolje biti - dečak ili devojčica.

"Bolje je biti dečak jer ne moraš da se šminkaš i bušiš uši. Mislim da to boli", rekao je šestogodišnji Mateja.

"Ja sada crtam roze kućicu, koja je mnogo lepša od njegove plave", objasnila je mala Nina i preko ramena bacila pogled na "ružni" plavi crtež njenog "komšije".

I na kraju, šta smo zaključili? Da su preslatki i dečaci i devojčice!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama