Četrdesetpetogodišnja Triša je samohrana majka malenog Veslija, a život joj je priredio dramu koja će je sprečiti da odgaja svog mališana. Naime, zbog njenog teškog zdravstvenog stanja lekari ne predviđaju da će ona dočekati da gleda Veslija kako raste, njegovu maturu, prvu ljubav, venčanje, decu...

Kao da to nije dovoljno, Triša u svom životu nema nikoga kome bi mogla svog sina da poveri na staranje.

VIŠE: Priča devojčice s kancerom pokazala koliko je porodica važna

Međutim, ona je upoznala ženu koja joj je pružila nadu da će Vesli odrasti srećno i zdravo - svoju imenjakinju Trišu Simen, medicinsku sestru u pensilvanijskoj bolnici, koja ju je negovala u najtežim trneucima njenog života.

"Sećam se kada je ušla u sobu - dobila sam neobičan osećaj. To je zaista teško razumeti, bila je to toplina", objasnila je Veslijeva mama. "Osetila sam se smireno, kao da je to žena koja će dobro brinuti o meni."

Kako Triša Somers priznaje, ona nije imala previše izbora za to ko će postati staratelj njenog deteta kada nje tu više ne bude bilo - njeni roditelji više nisu među živima, a Veslijev otac nije deo njegovog života. Svoje brige je podelila sa svojom medicinskom sestrom.

"Frenetično sam upitala Trišu: 'Ako umrem, ko će brinuti o mom sinu? Možeš li ti da brineš o mom sinu?'"

Ona priznaje da je njena nova prijateljica bila prilično iznenađena vešću.

VIŠE Nil Rodžers: Moja borba s kancerom

"Pretpostavljam da je pomislila da sam luda, ali sam znala šta želim", objasnila je Somersova.

Medicinska sestra je, iako ima već četvoro dece - tri ćerke i jednog sina - pristala, ali se nada da će Veslijeva mama preživeti svoju najveću borbu i da će ovaj dečak rasti pored nje.

"Svi mi želimo da Triša poživi svoj život na najbolji mogući način i... Volimo je i volimo Veslija", rekla je ona. "On je veoma pametan mali dečak. Želimo da dobije pravo obrazovanje, da bude uspešan i da zna da nije sam."

Ipak, nada da će Triša preživeti još uvek postoji. Kako ona veruje, upravo joj je prijateljstvo s medicinskom sestrom i njenom velikom porodicom produžilo život.


VIŠE: Hrabrih 46 mama: Dirljiv znak podrške deci koja se bore s rakom (FOTO)

"Ova porodica mi je spasla život jer mi je u maju rečeno da ću živeti još jedan mesec, a još uvek sam ovde", otkrila je Veslijeva majka za Today.


More ABC news videos | Latest world news

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama