Lekari su bili potpuno sigurni da Brijel Džekson neće preživeti, ali kada su je smestili pored sestre Kajri, dogodilo se čudo koje joj je spaslo život, prenosi Kurir.

Obe bebe su rođene 12 nedelja pre termina i bile su teške po kilogram. Kajri je u svom inkubatoru napredovala i bivala sve jača, dok je Brijel imala problema s disanjem i sa srcem. Lekari su saopštili njihovim roditeljima da jedna beba neće preživeti. Skrhani bolom, Hajdi i Pol Džekson oprostili su se od devojčice.

VIŠE: Majčin dodir vvratio bebu iz kliničke smrti! (VIDEO)

Međutim, medicinska sestra Gejl Kasparijan odlučila je da pruži Brijel još jednu, poslednju šansu. Ona je stavila slabašnu bebu u inkubator zajedno sa sestrom i zanemela kada je videla da je Kajri prebacila ruku preko njenih ramena.

"Bilo je neverovatno. Istog trenutka Brijel se smirila i povratila boju", seća se Gejl. U roku od nekoliko minuta, njeno disanje se vratilo u normalu, a postepeno su se stabilizovali i otkucaji srca.

VIŠE: Preminula na porođaju, pa - oživela!

Roditelji su kroz nekoliko nedelja odveli obe devojčice kući, gde su spavale u istom krevetu sve dok nisu napunile šest godina.

"I dan-danas su najbolje prijateljice i ne razdvajaju se", kaže otac bliznakinja koje imaju 19 godina, a Brijel i Kajri objašnjavaju svoju neobičnu vezu.

"Često se desi da ja pomislim na neku pesmu, a Kajri u sledećem trenutku počne da je peva", kaže Brijel.

VIŠE: Retkost i lepota blizanaca

Prema rečima lekara, Brijel se oporavila u sestrinom zagrljaju zahvaljujući lučenju oksitocina i endorfina, hormona zadovoljstva.


Foto: Facebook


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama