"Gardijan" piše, na osnovu podataka Nacionalnog statističkog zavoda Velike Britanije, da su najzastupljenija imena porodice Stark. Tako je prošle godine, 187 devojčica nazvano Arja, pet Sansa, a tri Kejtlin.

Da li smo izabrali pravo ime za bebu?

Ime Kalisi, koje je u knjigama i seriji zapravo titula kraljice na dotračkom jeziku, dobilo je 50 devojčica, dok su svega četiri devojčice nazvane po drugom imenu "Majke zmajeva" - Deneris.

VIŠE: Jedno veselo popodne Pitera Dinklidža

Porodica Lanister, očekivano, nije baš zastupljena, pa je u Britaniji rođeno samo pet Tiriona i nijedna Sersei. Porodica Grejdžoj nešto bolje se kotira, pa je 11 dečaka dobilo ime Teon.

Serija "Igra prestola" nije jedina koja inspiriše britanske roditelje. Imena Volter i Skajler (likovi iz "Čiste hemije") su znatno uznapredovala: 72 dečaka je dobilo ime po profesoru koji postaje narkodiler, a 58 devojčica po njegovoj ženi.

VIŠE: Najpopularnija ženska imena u Srbiji

Ni popularnost imena iz "Harija Potera" ne jenjava sa nekoliko Draka i Sirijusa, a zapažen je i izvestan broj "fudbalskih imena" kao što su Tijeri i Kristjano.

Za one manje ekstravagantne, najpopularnija imena za devojčice u Velikoj Britaniji su Amelija, Olivija i Emili, dok je kod dečaka Hari ustupio mesto Oliveru i Džejku, prenosi Mondo.

VIŠE: Najlepša muška pravoslavna imena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama