Mogućnost da vaše dete neopaženo upadne u bazen i udavi se za roditelje je veoma realna pretnja.

VIŠE: Užasavajuće iskustvo jedne mame: Sekundarno davljenje deteta

Jedna kompanija poželela je da pruži zabrinutim roditeljima mogućnost da odahnu, i dizajnirala je traku za kosu koja upozorava roditelje ako njihov mališan slučajno upadne u vodu. I to putem njihovog telefona!

VIŠE: Nova aplikacija za trudnice

Naime, zahvaljujući sinhronizaciji sa iOS uređajem, senzor šalje upozorenje putem Bluetooth-a i na taj način omogućava roditelju da pritrči detetu u pomoć što je pre moguće.

Kako tačno funkcioniše?

Ovaj vodootporni uređaj zove se iSwimband i ima mali bežični senzor povezan sa besplatnom aplikacijom na vašem smart telefonu. Ako aplikacija utvrdi da je senzor potopljen u vodu, ona šalje audiovizuelne signale.

VIŠE: Nova aplikacija za roditelje na srpskom jeziku

Traka za kosu dizajnirana je za malo stariju decu koja su plivači, i utvrđuje da li se dete predugo nalazi pod vodom. Međutim, dostupna je i u vidu narukvice, za manju decu koja su još uvek neplivači.

Za više detalja o ovoj aplikaciji pogledajte video.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama