Istraživači sa američkog Penington biomedicinskog istraživačkog centra u Baton Ružu su analizirali informacije o 369 dece uzrasta od 5 do 18 godina, kojima je utvrđivan procenat masti u organizmu. Kod dece koja su imala televizor u svojoj sobi zabeležen je dvostruko veći procenat masti, Oko 70 procenata mladih ima televizor u sobi, a jedna trećina ima višak kilograma ili je gojaznakao i veći obim struka u poređenju sa vršnjacima koji u sobi nisu imali TV prijemnike. Gledanje televizije više od dva sata dnevno je takođe povezano sa rizikom za gojaznost. 


Naučnici su  rezultate dobili uzimajući u obzir i uzrast dece, visinu, pol, fizičku aktivnost i način ishrane. Studija je gledanje televizije povezala i sa poremećajem sna, koji takođe loše utiče na zdravlje dece.


Američka pedijatrijska akademija preporučuje roditeljima da deci ograniče gledanje televizije na dva sata dnevno, ili manje.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama