Studija je obuhvatila 40 dece, uzrasta od osam do 10 godina, i fokusirala se samo na kratkoročne posledice fizičkih vežbi. Naučnici sa državnog univerziteta u Mičigenu upozoravaju da to nije lek za deficit pažnje i hiperaktivnost (ADHD), ali da dodatna ispitivanja pozitivnog uticaja fiziče aktivnosti tek slede.


Ispitivanje je obuhvatilo 20 dece sa ADHD problemom i 20 dece koja ne pate od deficita pažnje. Ove dve grupe su radile testove koji su obuhvatali spelovanje, čitanje i matematičke zadatke. Svaki ispitanik je test radio nakon vežbi, ali i nakon čitanja u tihom okruženju. Rezultati su pokazali da su obe grupe dece, sa ili bez ADHD poremećaja, test bolje uradili nakon fizičke aktivnosti, nego posle čitanja. 


Ova studija je značajna jer, pored toga što fizička aktivnost može biti dodatna terapija, sve više roditelja i stručnjaka razmišlja o alternativnim načinima lečenja dece sa ADHD poremećajem.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama