Jedno britansko istraživanje rađeno je kako bi se utvrdilo da li su žene u 8 sati i 25 minuta opasne za volanom.

Naučnici su konstatovali da u to doba dana žene postaju svesne da će deca zakasniti u školu, da će i one kasniti na posao i razmišljaju o hiljadu stvari koje ne treba da zaborave dok pripremaju decu. Kako je pokazalo istraživanje, radi se o stresnom periodu, a potvrđeno je i da se uznemirenost prenosi i na decu koja postaju uznemirenija.

Britanski istraživači su istakli da je ovo vreme (8 časova i 25 minuta) kada na hiljade majki seda u kola kako bi odvezle decu u školu uz istovremeni strah da će prekasno stići. One su tada manje obazrive za volanom i pod većim stresom nego obično, što utiče na saobraćajne nesreće. Istraživanje je pokazalo da je 40 odsto žena, kada stvarno počne svoj radni dan, već pod stresom zbog saobraćaja koji su morale da "prežive".

Svaka druga žena je priznala i da izbegne najmanje tri sudara tokom godine na putu od škole, gde je ostavila dete, do posla, tako da se savetuje malo ranije buđenje kako bi se izbegle nesreće.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama