Prema nedavnoj studiji, ne možete previše maziti ili nositi svoju bebu. Dodir je veoma važan za bebin napredak i pospešuje razvoj mozga novorođenčeta, tvrde istraživači iz Nacionalne dečje bolnice u američkom Ohaju.

Istraživači iz Nacionalne dečje bolnice iz Ohaja su posmatrali 125 prevremeno rođenih beba, koje su roditelji ili negovatelji bolnice držali i mazili duži period.

"Kada roditelji ne mogu da budu u bolnici sa svojom bebom, bolnica bi trebalo da isplanira redovne seanse držanja i maženja prevremeno rođenih beba, kako bi stimulisali njihov razvoj. Ipak, nemaju sve bolnice ovu mogućnost, izjavila je Natali Maitre, lekar u dečjoj bolnici u Ohaju.

Bebe koje su mnogo držane u rukama jače reaguju na nežni dodir od beba koje nisu mažene ili nošene toliko često. Majke bi trebalo da slušaju svoje instinkte i maze bebu koliko god žele, jer joj tako pomažu da se razvije se.

Zato, drage mame - nemojte se plašiti, mazite svoje bebe koiliko god želite!

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama