Navikavanje i učenje kako biti roditelj nije nimalo jednostavno, što se najbolje razume tek kroz sopstveno iskustvo.

Dok postoje ljudi koji se osećaju prirodno kada je briga deteta u pitanju, prema skorijim istraživanjima, majkama je potrebno nekad i više od tri meseca da potpuno osete tu majčinsku prirodu

2000 američkih majki koje imaju decu do tri godine bile su ispitane od strane istraživača, kako bi se sprovela studija.

Više od pola majki je priznalo da su bile izbezumljene i konstantno u strahu. Glavna preokupacija im je bila da li se dete oseća dobro, a mnoge su bile zabrinte i za razne bolesti koje se mogu razviti.

Druga vrlo značajna briga bila je količina koju dete treba da jede, dok se na trećem mestu našla briga o finansijama za sve što je bebi potrebno. 

Više od petine majki je reklo da nisu imale samopouzdanja kada su hranile bebu, plašile su se da li to rade kako treba.

Prema rečima dr Dženifer Gardner, postoje majke koje formulu razblažuju sa previše vode kako bi uštedele novac ili olakšale varenje. "Ono je potpuni nesporazum, jer razblaženi nutrijenti formule mogu biti opasni za bebu isto koliko i nagli unos", rekla je, i dodala da roditelji uvek treba da čitaju instrukcije na flašici.

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama