Istraživanje sprovedeno 2013. godine pokazalo je da je majkama sa troje dece teže od majki koje imaju dva ili jedno dete. 

Today magazin testirao je 7000 majki ispitujući nivo stresa.

Rezultati su pokazali da je nivo stresa povezan sa brojem dece ali da se stres ne povećava linerano.

Majke sa četvoro dece imaju najmanji nivo stresa. 

"Kada posle prvog deteta dođe drugo, to nije ništa strašno. Ali kada dobijete treće dete, sve se promeni. Nekada se osećate bespomoćno. Kada prelazite ulicu i niste u mogućnosti da ih držite za ruke bude poprilično stresno", priznala je majka troje dece i blogerka Džili Smokler.

View this post on Instagram

My babies.

A post shared by Jill Smokler (@jillsmokler) on Jul 15, 2017 at 9:28am PDT

Majka četvoro dece i  psihijatar, Dženet Tejlor, smatra da je novo stresa kod majki sa više od troje dece manji zato što su one već uhodane i nemaju toliku potrebu da sve drže pod kontrolom. 

"Što više dece imate to to ste više sigurniji u sebe i svoje roditeljske sposobnosti. Naučite da popuštate pa ste onda srećni kada svako dete stigne na vreme u školu ", dodala je Tejlor. 

Skoro 60 posto majki je kao glavni izvor stresa navelo da ima osečaj da nemaju dovoljno vremena za decu i sve njihove potrebe. 

Nekoliko procenata majki je izjavilo da je odgajati devojčice stresnije nego odgajati dečake. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama