Naučnici na Univerzitetu Emori u Atlanti sproveli su istraživanje kako bi otkrili da li je određena razlika u godinama zaista povezana s brojem razvoda i kako ona utiče na vezu.

Razlika od pet do deset godina između partnera povećava rizik od razvoda za 18 posto, navodi se u istraživanju. Razvod među vršnjacima je tek u oko tri posto, dodaje se.

Što je razlika u godinama između partnera veća to je i veći rizik da ta veza neće biti uspešna. Partneri s razlikom u godinama većom od deset godina imaju i veći rizik od neuspešne veze i to za 39 posto.

Ako je između vas i partnera razlika 20 ili više godina, šanse za razvod su čak 95 posto.

Drugim rečima, najbolje šanse za stabilnu i uspešnu vezu, imaju parovi između kojih je razlika godinu dana, zaključuju stručnjaci.

Pokazalo se i da su deca zaista šlag na torti uspešnog odnosa. Oni parovi koji imaju decu, imaju 59 posto manje rizika da se razvedu u odnosu na parove bez dece.

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama